Ondanks dat vandaag het zonnetje lekker schijnt wordt het toch steeds kouder. We kunnen er niet meer omheen, het is herfst! Nu niet meteen gaan treuren, de herfst heeft ook zo haar charmes. Eindelijk kan je weer die fijne truien aan of meerdere laagjes aantrekken waardoor je weer een geheel nieuwe look kan creëren. En nog steeds kan je leggings dragen, vooral die toffe met die leuke prints!  Heerlijk ’s avonds (geur)kaarsjes, met een dekentje op de bank en naar je favoriete film kijken! Samen met een groep vriendinnen of met je grote liefde. Afgelopen weken heb ik weer een aantal films gezien die ik graag met jullie wil delen.

Achtste groepers huilen niet.

Deze film is verfilmd van een bekend boek van Jacques Vriens. Het boek heb ik nooit gelezen, het is een hele bekende schrijver van kinderboeken en ik kan me bijna niet voorstellen dat ik vroeger nooit een boek nu Een vriendin vertelde dat ik deze film moest zien. Maar ik vergat het en voordat ik het wist waren er al een paar weken voorbij. Totdat ik iemand op Twitter over deze film zag twitteren. Diezelfde avond heb ik de film nog bekeken in bed. Achtste groepers huilen dan niet, 22-jarige wel ;-).

Het verhaal gaat over een meisje in groep acht dat ontzettend goed kan voetballen. Ze is zelfs beter dan de jongens uit haar klas en één jongen kan dat niet zo goed hebben. Ze krijgen ruzie en beginnen te vechten. Akkie, de hoofdrolspeelster wordt geslagen en thuis krijgt ze spontaan een bloedneus. Omdat haar moeder het niet vertrouwt neemt ze haar mee naar de dokter. Na een aantal onderzoeken blijkt dat ze leukemie heeft. Haar klasgenoten reageren hier allemaal anders op en Joep waar ze in het begin ruzie mee had reageert er wel heel anders op.

Ik vond het een mooie en ontzettend emotionele film. Ondanks dat je eigenlijk al de hele film weet hoe bepaalde dingen gaan lopen leef je zo erg met de spelers mee. Ik heb behoorlijk zitten janken bij deze film. Nu ben ik sowieso erg gevoelig voor films en series waar iets treurigs gebeurt maar deze film was toch echt wel een toppunt. Daarnaast acteerde de jonge spelers en speelsters helemaal niet zo slecht. Dus heb je eens zin in een avond lekker janken, zet deze film op en het lukt gegarandeerd.

Onze movie datavase IMDb geeft de film een 7,9 maar ik rond hem netjes af naar een 8.0.

TED.

Serieus, ik wacht al sinds maart/april op deze film! Ik hou zo erg van family guy, dus ik toen ik erachter kwam dat er een film kwam van de makers van Family Guy met dezelfde droge-dit-gaat-echt-nergens-over-humor wist ik dat ik direct in de bioscoop zou zitten wanneer deze film uit zou komen. Inmiddels ben ik al twee keer naar deze film geweest en ik zou zo weer gaan.

Het gaat over een jongetje die voor kerst een grote teddybeer krijgt van zijn ouders. Hij wenst dat zijn teddybeer levend wordt zodat ze voor altijd beste vrienden kunnen blijven. Dit gebeurt en 27 jaar later zijn ze nog steeds beste vrienden. Inmiddels woont John (Mark Wahlberg) samen met zijn vriendin Lori (Mila Kunis) en TED en John hun grootste hobby is blowen, eten en Flash kijken. Lori stelt hem uiteindelijk voor de keuze, Ted eruit of zij eruit. Dit zorgt voor zowel hilarische als toch ook wat zielige momenten.

Als humor zeg maar echt niet jou ding is dan kan je deze film beter overslaan. Als je hard kan lachen om family guy dan moet je deze film gezien hebben.

IMDb geeft de film een 7,6 en alhoewel dat hoog is voor IMDb geef ik deze film toch ook een 8,0. Ik heb zo hard gelachen om deze film en als een film mij de tweede keer nog zo hard kan laten lachen dan heb je toch iets goeds gedaan.

The Watch.

Het is alweer even geleden dat ik deze film heb gezien, niet heel bijzonder en totaal niet geloofwaardig (TED ook niet, maar omdat hij zo levensecht was kon je hem ook gewoon zien als een irritante beste vriend van je vriendje) maar toch geinig om gezien te hebben.

De hoofdrolspeler Evan (Ben Stiller) is manager van een groot warenhuis/supermarkt (denk aan Wall-Mart) en bij aankomst bij zijn werk komt hij erachter dat de nacht bewaker is vermoord en is gevild. Hij is het zat dat er zoveel criminaliteit is en dat de politie er weinig aan lijkt te doen. Samen met een paar buurtgenoten richten ze een buurtwacht op om ’s nachts de boel in de gaten te houden en de moord op de nacht bewaker op te lossen. Niets is wat het lijkt en ze komen tot een aantal schokkende ontdekking.

Hier en daar zat er voor mij een klein schrik momentje in en af en toe moest ik ook lachen maar heel bijzonder vond ik deze film niet. Het is leuk om de film eens gezien te hebben maar ik zal hem niet in de bioscoop gaan bekijken (heb ik wel gedaan, maar vanwege m’n pathé pas vind ik dat niet erg haha) of kopen op DVD. Gewoon lekker wachten totdat die op televisie komt en je toch niets anders te doen hebt.

Het cijfer dat deze film krijgt van IMBd krijgt is 5,8 en hoger krijgt deze film van mij ook niet.

De verbouwing.

Het verbaast mij ook, twee Nederlandse films in een filmreview artikel, normaal ben ik namelijk niet zo van de Nederlandse films. Ik moet zeggen dat ik Nederlandse films tegenwoordig wel beter vind worden, er wordt mooi gefilmd en gemonteerd en het acteerwerk voelt niet meer zo “nep”. Ik weet niet precies hoe ik dit moet uitdrukken maar ik kijk liever een film in het Engels.

Ook deze film is verfilmd van een heel bekend boek de verbouwing van Saskia Noort. Ook dit boek heb ik niet gelezen (vroeger las ik veel boeken, nu lees ik meer blogs haha) en daarom was ik ook compleet blanco toen ik deze film zag in de bioscoop. Ik had totaal geen idee wat ik kon verwachten want ik ook had niet de trailer van tevoren gezien of iets over de film gelezen. Een volwassen vrouw Tessa is plastisch chirurg en is één van de beste in haar vak. Dat blijft niet onopgemerkt en al gauw komt ze in aanraking met een oude kennis die zoveel vertrouwen in haar heeft dat hij haar schulden wilt afbetalen en wilt investeren in haar bedrijf. Dat geld kan ze goed gebruiken aangezien de meeste apparatuur nog van de bank is en ze samen met haar gezin ver over het budget is voor de verbouwing van haar huis. Maar dat geld is niet zomaar in haar bedrijf geïnvesteerd en ze belandt al gauw in een vies wereldje waar iedereen elkaar gebruikt. Hoe komt ze hier nog uit zonder dat ze haar zoon iets aandoen?

Zoals ik zei vind ik Nederlandse films steeds beter worden en ook hier was ik blij verrast door het acteerwerk, het gebruik van flash forwards en de mooie manier van filmen. Wat ik wel jammer vond was dat het begin, zeker wel de eerste dertig minuten, erg langdradig was. Er gebeurde voor mijn gevoel niet veel en ik zat echt te wachten totdat er iets ging gebeuren. Telkens dacht ik, ja nu komt het! O nee, er gebeurt nog niets doen. Oké, nu dan! Ah, toch niet. En de laatste twintig tot dertig minuten gebeurt opeens alles! Alle actie en antwoorden, alle puzzelstukjes die in elkaar vallen, alle actie gebeurt in het einde. Jammer, dit had denk ik iets beter verdeeld kunnen worden.

Deze film krijgt ook een 5,8 van IMDb en daar ben ik het absoluut niet mee eens. Want ondanks dat het begin langdradig was vond ik het absoluut een goede film en krijgt de film van mij dan ook een 6,9.

Advertenties