Sinds een tijdje heb ik een nieuwe telefoon in mijn bezit. Ik kon eigenlijk nog niet verlengen maar omdat ik al zo lang wacht totdat ik de HTC one X kon/mocht halen wilde ik nu niet nog langer wachten. Een roze hoesje was al in mijn bezit, nu de telefoon nog. Dus heb ik een nieuw abonnement afgesloten en betaal ik de eerste zes maanden niets (yay geen dubbele kosten) en ben ik in het bezit van twee telefoonnummers. Ook niet erg, als straks mijn eerste contract afloopt maak ik er een simonly abonnement van voor drie euries per maand en kan ik nog steeds daarop gebeld worden. Of ik gebruik het ene telefoonnummer zakelijk en de ander privé. Ook een optie. Anyway, binnenkort komt er een review online over de nieuwe HTC one X, maar voor nu wil ik mijn favoriete Android apps met jullie delen. Omdat ik vooral graag van alles om mij heen foto’s maak zullen er voornamelijk veel foto-apps besproken worden.

1. Instagram.

Inmiddels kent bijna iedereen deze app wel, maar omdat ik er zoveel gebruik van maken kan ik hem moeilijk niet noemen in dit rijtje. Instagram kan je vergelijken met Twitter, je kan mensen volgen en mensen kunnen jou volgen. Maar in plaats van dat je vertelt dat je zojuist een broodje pindakaas met banaan hebt gegeten, maak je er nu een foto van! En dan komt de ware kunstenaar naar boven want deze foto met als hashtag foodporn moet bewerkt worden. Je hebt verschillende filters die je over je foto heen kan plaatsen voor een vintage look of je maakt de zijkanten blurry. Genoeg om mee te spelen en sommige mensen plaatsen ware kunstwerkjes op Instagram. Je kan mij ook volgen op Instagram, je vindt mij onder de gebruikersnaam xchantilly en ik plaats vooral kattenfoto’s, outfits, landschappen en andere dingen die ik graag online wil gooien. Binnenkort zal ik een artikel plaatsen met (Instagram) foto’s die ik zoal maak met mijn telefoon.

2. Dropbox.

Dropbox begint steeds populairder te worden en lijkt erg op Cloud van Apple. Heel simpel, je loopt buiten en er doemt een prachtig landschap voor je op. Of er een loopt een te schattig eendje naast je. Of je kat of hond kijkt opeens uberschattig. Fotomoment! Oké, mooi, die foto heb je binnen. Je komt thuis en je wilt je foto’s op je computer hebben. Waarom? Omdat je een blogpost te schrijven heb en hier foto’s bij wilt plaatsen. Of omdat je het naar mensen wilt mailen die geen Facebook hebben. Of omdat je de foto’s wilt bewerken op je computer. Zeg, stel eens niet van die lastige vragen! Die foto’s wil je gewoon op je computer hebben. Dat kan, installeer dropbox op je computer of ga gewoon naar de website en daar staan ze! Uiteraard wel nadat je bent ingelogd met je e-mailadres. Ik heb ingesteld dat Dropbox alleen foto’s mag uploaden zodra ik op Wi-Fi zit, anders gaat het rap met je internetabonnementje. Ja, ik spreek uit ervaring.

3. Picframe.

Deze app kost €0,75 cent maar is elke cent dubbel en dwars waard. Via AndroidBazaar kan je de app natuurlijk gratis krijgen (Google maar lekker, maar dit heb je niet van mij) maar niet zeuren over 75 eurocent. Maar wat kan je dan met deze leuke app? Collages maken! Tja, als Picnik er mee ophoudt en Picmonkey na weken nog steeds de collage feature niet heeft toegevoegd op de website dan moeten we het op een andere manier doen. Picframe is echt favoriet, via Instagram kom je dan ook geregeld collages van mij tegen. Omdat de camera op de HTC one X zulke scherpe foto’s maakt, maak ik vaak hiermee nu de productfoto’s voor We Love This. Vervolgens maak ik er een collage van met Picframe en kan ik deze op mijn laptop via Dropbox toevoegen aan een artikel.

image

Zoals bovenstaande collage die ik van Cookie maakte. Je hebt een geruime keuze uit frames om je collage zo in te delen zoals jij dat wilt. Ook kan je de hoeken wat ronder laten aflopen of de ruimte tussen de foto’s kleiner of groter maken. Ja, ik ben fan van deze app!

4. Rumble

Een spelletje. Dat hoort erbij. Dit is een zeer verslavend spel waarmee ik via een vriendin in aanmerking kwam. Een Rumble spelletje bestaat uit drie rondes. Je hebt zestien verschillende letters op je scherm, je tegenstander ziet precies dezelfde letters. Het is de bedoeling dat je binnen twee minuten zoveel mogelijk woorden maakt en daarmee zoveel mogelijk punten scoort. Heb jij na drie rondes de meeste punten? Dan heb je gewonnen en kan je weer een nieuw potje spelen met nieuwe letters. Helaas is het nog niet erg bekend en spelen veel mensen in mijn omgeving het spel nog niet. Maar als je er eenmaal aan begint is het erg verslavend. Speel jij het spel wel? Nodig me dan uit voor een potje Rumble. Mijn gebruikersnaam is Chantalvanb.

5. Bartender.

Dit is niet een app die je dagelijks gebruikt, maar wel heel handig voor feestjes. In deze app vindt je namelijk honderden cocktail recepten. De app is heel gebruiksvriendelijk, je zoekt de cocktail op die je wilt maken en er staat precies bij welk glas je hoort te gebruiken en hoeveel je van elke ingrediënt moet toevoegen. De cocktails die je het lekkerst vindt kan je ook nog als favorieten marken zodat je het recept makkelijk kan terugvinden.

6. Pixlr-o-Matic.

Deze app ken ik nog maar net maar ik ben er nu al fan van. Er zitten een hele hoop filters in die je kan gebruiken en met een hele hoop bedoel ik ook een hele hoop. Maar naast een hoop filters kan je ook een hoop “randen” toevoegen aan je foto’s. Maar het leukst vind ik nog wel de speciale lichteffects die je kan toevoegen. Mooie kleur en licht effects die je normaal alleen met een analoge camera krijgt als je bij bepaald licht fotografeert. Well, not any more! Nu voeg je deze effects heel makkelijk toe aan je foto. Daarnaast zit er nog een shuffle knop waar je op kan drukken, zo kan je je laten verrassen door de verschillende effecten en filters die deze app bevat. Onderstaande foto’s bewerkte ik met Pixl-o-Matic (en zette in een collage met Picframe en voegde het via dropbox toe aan dit artikel):

Voor nu zijn dit mijn favorieten apps die ik met jullie wil delen. Zodra ik weer een aantal apps heb gevonden die het delen waard zijn dan zal ik er een vervolg artikel van maken. Gebruiken jullie een mobiel met Android of Iphone? Wat zijn jullie favorieten apps? En kende jullie deze apps al?

Advertenties