Veel mensen kennen deze website: http://www.picnik.com, een fantastische website waar je foto’s kon bewerken en collage’s kon maken. Ik gebruikte het ook vaak voor foto’s voor We Love This. Je leest het goed, gebruikte. Helaas is de website op 19 april er mee gestopt. Een deel van hun tools kan je nu gebruiken bij Google + en op de website PicMonkey.com. Collage’s maken dat komt er binnenkort aan, gelukkig, want dat was het fijnste van picnik. Ik weet niet of het een betaald onderdeel gaat worden of dat alles gratis blijft. Maar met PicMonkey kan je op dit moment al heel leuk foto’s bewerken. Ze hebben zelfs een complete “make-up lijn” om jezelf een digitale touch up te geven! Het is erg leuk om mee te spelen, zeker op een zaterdagochtend.


Maar naast het toevoegen van digitale make-up kan je ook je haar een andere kleur geven (handig voor als je wilt kijken of die nieuwe kleur nu wel goed bij je staat) of de gehele foto een andere stijl geven à la Instragram. Supertof vind ik het! Zie hier onder mijn verschillende creaties die ik met PicMonkey maakte:

Op deze foto heb ik blush toegevoegd, mijn gezicht egaler gemaakt en matter. Ook heb ik flink wat mascara toegevoegd en knallende fluoriserende groene oogschaduw. Gewoon omdat het kan. Ik heb mijn haar al vaker roze geverfd, maar omdat ik hier bijna geen foto’s van heb leek het me wel leuk om me dit keer weer roze haar te geven. Je ziet dat je er veel kanten mee op kan. Je kan jezelf zelfs een spray tan geven!

De volgende foto maakte ik op de binnenplaats bij mijn oma. Er zaten extreem veel lieveheersbeestjes op de muur en deze bleef mooi zitten bij een bloemetje. Met PicMonkey kan je je foto’s dus ook bewerken à la Instagram stijl zoals ik net aangaf. Zie hier onder het resultaat:


Dit is maar een kleine greep van wat je allemaal kan met PicMonkey. Ik zou zeggen ga naar de website toe en ontdek wat je allemaal. Er zijn zo ontzettend veel verschillende bewerkingsmogelijkheden dat je voorlopig niet klaar ben. Ik kan je wel zeggen dat het ook erg verslavend werkt. Elke keer wil ik een andere foto bewerken en verschillende tools op de foto “loslaten”. Als straks ook de collage functie is toegevoegd dan is PicMonkey een supergoede vervanger van Picnik en vanaf nu mijn favoriete fotobewerkingssite!

Ik ben benieuwd of jullie PicMonkey al hadden ontdekt en of jullie een andere favoriete website hebben die soortgelijke functies aanbiedt.

Advertenties